Krem čorba sa pečurkama i kiselom pavlakom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
11/10/2019
"Kašičica pavlake pretvara običnu čorbicu od pečuraka u takvu čarobnu "
Priprema14 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno44 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano32
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke - 200 g
  • krompir - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • so - po ukusu
  • luk - 1 glavica
  • maslac - 30 g
  • biber - po ukusu
  • kisela pavlaka - 250 g
  • peršun - 2 - 3 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Narendajte i skuvajte krompir i šaragrepu. Isecite luk na sitno i zapržite ga u maslacu.

Dodajte i isečene pečurke. Ostavite ih da se zaprže 4-5 minuta, pri čemu mešate s vremena na vreme. Dodajte pavlaku i nakon još 2-3 minuta sklonite s ringle.

Sklonite polovinu kuvanog krompira i šargarepe, pasirajte preostalo. Začinite začinima i dodajte u smesu od pečuraka. Promešajte.

Ako želite, možete da vratite čorbu na ringlu na još nekoliko minuta. Pospite peršunom i servirajte sa krutonima.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar