Vinski sos za piletinu

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
11/10/2019
"Da napraviš pile i da ga ne serviraš sa ovim sosom - greh je "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Maslac se istopi. Beli luk se iseče na sitno. Zaprži se u delu ulja dok ne postane zlatast i preliva se smesom od istopljenog maslaca i belog vina.

Dodaje se pola šolje tople vode i smesa se krčka dok na pola ne ispari.

Luk se seče na kolutove, paradajz se narenda. Paradajz i luk se zaprži deset minuta na srednjoj vatri u preostalom ulju.

Dodaje se bujon, so i senf i smesa se meša. Po malo se dodaje smese sa vinom i sos se krčka na srednjoj vatri 10 minuta. Ovim sosom se preliva piletina i servira se.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar