Dinstano ovčije meso sa kiselim kupusom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79703
12/10/2019
"Klasika svinjetina sa kupusom sreće svog dostojnog protivnika u obliku ove neverovatne ovčetine "
Priprema50 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno170 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano43
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ovčije meso pretvorite u porcije na parčiće po 150 g svako. Isecite šargarepe i celer na tanke parčiće i špikujte meso, stavite ga u posudu i dodajte sitno isečen luk, peršun i istucan beli luk. Pospite alevom paprikom i promešajte. Ostavite da se začini 3-4 sata na hladnom mestu.

U nekoliko listova kupusa uvijajte svako parče mesa i dodajte deo smese od povrća.

Dobijene sarme poređajte u namazanu posudu za pečenje i pokrijte sa još listova kupusa koji će ih sačuvati da ne izgore.

Dolijte malo vode u posudu i ispecite jelo u zagrejanoj rerni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar