Kobasice od divljači

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
13/10/2019
"A ove domaće kobasice su prosto neodoljive - časna kulinarska "
Priprema130 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno160 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano38
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • svinjsko meso - 200 g, masnije
  • srneće meso - 500 g
  • divlja svinja - 500 g, meso
  • slanina - 150 g
  • biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • creva - goveđa
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremljeno meso se očisti, opere i osuši. Neophodno je da se meso divljači natopi u vodi bar jednu noć. Nakon toga svi sastojci se iseku na kocke i samelju se u kvalitnoj mašini za meso.

Dobijeno mleveno meso se začinjava nabrojanim začinima i dobro se zamesi. Ostavlja se tako nekoliko sati, da upije aromatične biljke. U međuvremenu creva se natope u vodi i nakon toga se izvade.

Posle se pune mlevenim mesom, pri čemu se zavežu prvo sa jedne strane, a na kraju punjenja i sa druge. Gotove kobasice od divljači se peku na roštilju i serviraju se sa garnirungom po izboru.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar