Čorba od bundeve sa grizom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79553
13/10/2019
"A da znate samo koliko ispada ukusna - odmah biste je spremili "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano111
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1, 5 litar
  • voda - 1 šolja
  • bundeva - 3 šolje, isečena
  • griz - 2 kašike
  • maslac - 1 kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se očisti i iseče na kocke. U šerpu sipamo sveže mleko, dodajemo vodu i promešamo.

Sipamo bundevu i kuvamo dok ne omekša. Dodaje se griz i kuva se još 10 minuta.

Začinjava se solju i šećerom. Pri serviranju u tanjir se preko čorbe stavlja grudva maslaca.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar