Paprike i patlidžan sa kiselim mlekom i limunom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77303
14/10/2019
"Slani krekeri, prepečene kriške ili jednostavno dvopek - svi sanjaju da budu namazani ovim ukusnim umakom "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano79
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo paprike i patlidžan.

Ispečemo paprike na ringli, a patlidžan ceo u rerni, okrećući s vremena na vreme. Oljuštimo i sameljemo sastojke.

Dodajemo kiselo mleko, istucan beli luk, ulje, sok od pola limuna, so i biber po ukusu. Sipamo 150 ml vrele vode, promešamo dobro i ohladimo.

Serviramo jelo hladno.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar