Usoljena finska Baltička haringa

Toni AleksovToni AleksovDžedaj19112
14/10/2019
"Votka i vino imaju zajedničkog prijatelja - ovu usoljenu baltičku haringu "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • baltička haringa - 1 kg
  • morska so - na 1 kg ribe - 2 šolje soli
  • senf - 1 kašičica
  • kristal šećer - 1 kašika
  • sirće - 1 kašika
  • rum - 1 kašika, beli ili viski
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Posolite ribu i ostavite je 24 sata. Isperite je od soli i napravite sos od preostalih sastojaka.

Odvojite filete od ribica i prelijte ih sosom. Poslužite sa prepečenim kriškama hleba i votkom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar