Čokoladni kiš

15/10/2019
"Sce što je lepo i ukusno je s čokoladom, ovaj čokoladni kiš to dokazuje "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano187
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • maslac - 100 g
  • brašno - 200 g
  • jaja - 1 komad, žumance
  • šećer - 1 kašičica
  • za preliv
  • čokolada - 200 g
  • pavlaka - 200 ml, slatka
  • maslac - 25 g
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac se naseče na tanke parčiće. Brašno se rukama promeša sa hladnim maslacem. Dodaje se žumance i šećer i umesi se testo. Ostavi se na jedan sat u frižider. Rerna se zagreje na 200 stepeni.

Sprema se čokoladni preliv, tako što se pavlaka zagreje na umerenoj vatri, doda se izrendana čokolada i maslac i pri neprestanom mešanju, se zagreva dok se čokolada ne istopi.

Smesa se sklanja sa ringle. Belance jednog jajeta se odvoji i umuti se. Dodaju se ostala dva cela jaja i dobro se umuti.

Jaja se dodaju u vruću smesu, pri čemu se neprestano meša na tihoj vatrici. Testo se stavlja u tepsiju, formirajući stranice i po sredini se na nekoliko mesta izbocka viljuškom.

Peče se 15 minuta na 200 stepeni. Vadi se iz rerne, prelije se prelivom i peče se još 15 minuta. Servira se potpuno hladan.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar