Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Šnicle»Teleći file sa topljenim sirom i paradajzom

Teleći file sa topljenim sirom i paradajzom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Teleći file sa topljenim sirom i paradajzom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Mirisna teletina za specijalne trenutke ili obični dani sa ukusom koji pleni"

Potrebni sastojci

  • teleći file - 600 g
  • paradajz - 200 g
  • maslac - 40 g
  • topljeni sir - 100 g
  • brašno
  • pavlaka - 4 kašike
  • kumin
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite teleći file poprečno na 4 parčeta, posolite i uvaljajte ga u brašno, nakon čega ga ispržite u ulju.

Oljuštite i sameljite paradajz, isecite topljeni sir na kocke.

Istopite maslac, dodajte paradajz, a nakon 5 minuta - topljeni sir i kumin.

Umutite kašiku brašna u malo hladne vode, pomešajte sa pavlakom, dodajte u paradajz i sir.

Servirajte teleći file sa sosom i garnirajte sa skuvanim makaronama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: