Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Preklopljena pica»Kalcone sa ćorizom

Kalcone sa ćorizom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Kalcone sa ćorizom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Kalcona može da bude i zatvorena, ali po aromi ćete je odmah prepoznati, jer u nadevu ima ćorizo"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • crveni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 400 g, iz konzerve
  • ćorizo - 50 g
  • masline - 50 g
  • testo - 500 g
  • mocarela - 200 g
  • origano - 1 kašičica, suvšeni
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i zapržite luk i beli luk. Dodajte isečen paradajz i kuvajte još pet minuta. Dodajte isečenu kobasicu i masline.

Začinite solju i biberom. Podelite testo na 4 dela. Razvijte svaku koru u krug. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Namažite dva kalupa za pečenje.

Podelite nadev u jednom kraju na četiri kruga, odozgo dodajte isečenu mocarelu i pospite origanom.

Uvijte blago u pritisnite prstima. Zapecite dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: