Sos od patlidžana

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
18/10/2019
"Molim, molim da se ne meša sa kjopooluom - ovo je sos od patlidžana, koji svaku lazanju čine još ukusnijom "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano36
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 kg
  • paradajz - 1, 5 kg, iz konzerve ili svež
  • beli luk - 1 čen
  • luk - 1 glavica, crni
  • so
  • biber
  • ulje - 6 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovite patildžan, poređajte ga u podmazanu posudu za pečenje i namažite kašikom ulja. Stavite da se ispeče u zagrejanoj rerni dok ne omekša.

Za to vreme iseckajte luk i zapržite ga u preostalom ulju, a pred kraj prženja dodajte i beli luk. Dodajte konzervisan paradajz, koji treba da se iseče na sitne parčiće, ako su celi. Kuvajte sos dok se ne zgusne.

Dodajte iznutrice patlidžana, koje takođe možete da isečete sitnije. Dodajte i so i biber po ukusu. Dokuvajte sos još desetak minuta.

Ovaj sos od patlidžana je pogodan za različite vrste testenina, lazanja, piletine i ribe.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar