Način pripreme
Očistite spanać od drški. Operite i dobro ocedite.
U tiganj stavite malo masnoće i sačekajte da se zagreje. Dodajte luk i beli luk sitno iseckan. Propržite dok ne omekne. Stavite spanać i sačekajte nekoliko minuta. Isključite, posolite i pospite crnim biberom.
Stavite jedno jaje i izmešajte dok je toplo. Dodajte plavi sir Gorgonzolu /izmrvljen/. Ponovo izmešajte.
Pripremite kore za lazanju prema uputstvima na pakovanju. Ja sam stavila u toplu vodu na 5 minuta.
Na dno tepsije sipajte malo Bešamel sosa. Poređajte kore za lazanju, pospite sa malo smese od spanaća, malo Bešamel sosa, ponovo kore i tako dok ne potrošite količine, završavajući korama.
Odozgo sipajte sav Bešamel koji vam je ostao, pospite kačkavaljem i pecite lazanju u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 30-40 minuta.
Lazanja sa gorgonzolom i spanaćem je gotova.