Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa gorgonzolom i spanaćem

Lazanja sa gorgonzolom i spanaćem

Lazanja sa gorgonzolom i spanaćem
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
7
"Kore, sir, spanać - međutim, nemojte pogrešiti, to nije pita, već lazanja sa ukusnim nadevom"

Potrebni sastojci

  • spanać - 1 kg, svež
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • gorgonzola - 100 g
  • jaja - 1 komad
  • so
  • crni biber
  • bešamel - 1 l, gotov
  • kačkavalj - za posipanje
  • kore za lazanju - 1 pakovanje (500 g)
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite spanać od drški. Operite i dobro ocedite.

U tiganj stavite malo masnoće i sačekajte da se zagreje. Dodajte luk i beli luk sitno iseckan. Propržite dok ne omekne. Stavite spanać i sačekajte nekoliko minuta. Isključite, posolite i pospite crnim biberom.

Stavite jedno jaje i izmešajte dok je toplo. Dodajte plavi sir Gorgonzolu /izmrvljen/. Ponovo izmešajte.

Pripremite kore za lazanju prema uputstvima na pakovanju. Ja sam stavila u toplu vodu na 5 minuta.

Na dno tepsije sipajte malo Bešamel sosa. Poređajte kore za lazanju, pospite sa malo smese od spanaća, malo Bešamel sosa, ponovo kore i tako dok ne potrošite količine, završavajući korama.

Odozgo sipajte sav Bešamel koji vam je ostao, pospite kačkavaljem i pecite lazanju u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 30-40 minuta.

Lazanja sa gorgonzolom i spanaćem je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: