Ovčiji ragu sa krompirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79703
21/10/2019
"Ako imate ovčije meso uopšte se ne kolebajte - ovo je pravi recept za njegovu pripremu "
Priprema40 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno190 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano67
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i isečemo ovčije meso na parčiće, posolimo i posipamo biberom.

U tiganju zagrevamo ulje i ispržimo parčiće mesa. Prebacujemo ih u glinenu đuvečaru.

U masnoću od prženja mesa posipamo i zapržimo brašno i dodajemo pastu od paradajza. Dolivamo vruću vodu i mešamo.

Prelivamo ovom smesom meso i stavljamo đuvečaru u rernu.

Uključujemo na 180 stepeni jedan sata. Sečemo očišćene šargarepe i krompir i stavljamo u meso.

Posipamo biberom i dodajemo lovorov list.

Vraćamo u rernu i kuvamo još 30 minuta. Malo pred kraj stavljamo u đuvečaru grudvu maslaca.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar