Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Ovčiji ragu sa krompirom

Ovčiji ragu sa krompirom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Ovčiji ragu sa krompirom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
7
"Ako imate ovčije meso uopšte se ne kolebajte - ovo je pravi recept za njegovu pripremu"

Potrebni sastojci

  • ovčije meso - 500 g
  • krompir - 8 komada
  • brašno - 1 kašika
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 2 komada
  • peršun - 1 koren
  • paradajz pire - 2 kašike, pasta
  • ulje - 2 kašike
  • maslac - 1 kašika
  • lovorov list - 1 komad
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i isečemo ovčije meso na parčiće, posolimo i posipamo biberom.

U tiganju zagrevamo ulje i ispržimo parčiće mesa. Prebacujemo ih u glinenu đuvečaru.

U masnoću od prženja mesa posipamo i zapržimo brašno i dodajemo pastu od paradajza. Dolivamo vruću vodu i mešamo.

Prelivamo ovom smesom meso i stavljamo đuvečaru u rernu.

Uključujemo na 180 stepeni jedan sata. Sečemo očišćene šargarepe i krompir i stavljamo u meso.

Posipamo biberom i dodajemo lovorov list.

Vraćamo u rernu i kuvamo još 30 minuta. Malo pred kraj stavljamo u đuvečaru grudvu maslaca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: