Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Umak»Marokanski umak sa bobom (Byesar)

Marokanski umak sa bobom (Byesar)

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Marokanski umak sa bobom (Byesar)1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
"Ne znamo kada su umaci postali tako aktuelni, ali znamo da je ovaj sjajan i da vam ga preporučujemo od srca"

Potrebni sastojci

  • bob - 115 g, sušeni
  • beli luk - 2 čena
  • kumin - 1 kašičica, zrna
  • maslinovo ulje - oko 60 ml
  • so
  • menta - sveži listovi za garniranje
  • kajenska papričica - za posipanje
  • hleb - za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sušeni bob u šerpi zajedno sa zrnima kumina i celim čenovima belog luka. Stavite smesu da provri, smanjite temperaturu i sačekajte dok zrna omekšaju.

Nakon toga procedite, tako što sačuvate tečnost. Ostavite bob da se ohladi i oljuštite ga.

Pretvorite u pire pomoću blendera, dodajući maslinovo ulje i tečnost od kuvanja, dok se ne dobije gladak umak. Začinite solju.

Servirajte marokanski umak sa listovima mente, pospite sa još malo kumina i kajanske papričice i garnirajte sa pljosnatim hlebom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: