Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Norveške pitice od krompira Lefse

Norveške pitice od krompira Lefse

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Norveške pitice od krompira Lefse2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Odaćemo vam jednu tajnu, ali nemojte nikome reći - u ovim jedinstvenim palačinkama ima krompira"

Potrebni sastojci

  • krompir - 10 oljuštenih
  • maslac - 1/2 šolje
  • pavlaka - 1/3 šolje, gusta
  • brašno - 2 i 1/2 šolje
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir prelivamo vodom tako da pokrije, i kuvamo dok ne omekša. Dok su jođ tople, izgnječimo na pire (treba da dobjete oko 9 šolja).

Mekani maslac umutimo sa pavlakom i solju i dodajemo u topao krompir pire. Smesu ostavljamo da se ohladi dok ne dobije sobnu temperaturu. Dodajemo brašno i promešamo dobro.

Od testa kidamo loptice veličine oraha i razvučemo na male pitice debljine oko 5 mm.

Pitice pečemo u ugrejanom tiganju bez masnoće dok se ne pokriju mehurićima i dok ne poruvene. Poređamo na vlažnu krpu i ostavljamo da se ohladi.

Ako se ne serviraju odmah, pokrivamo vlažnom krpom i držimo na toplom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: