Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ražnjići»Ražnjić od pečuraka sa sosom od belog luka

Ražnjić od pečuraka sa sosom od belog luka

Rusiana MihailovaRusiana Mihailova
Pomoćnik kuvara
7327396
Ražnjić od pečuraka sa sosom od belog luka
Fotografije: Rusiana Mihailova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Opasno ukusan ražnjić od pečuraka. koji pije i pivo i vino - da ne kažete da vas nismo upozorili"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 28 komada, krupne
  • sirće - 2 kašike, beli balsamiko
  • maslinovo ulje - 1/4 šolje
  • so
  • biber
  • za sos
  • beli luk - 5 glavica, ispečen
  • sirće - 2 kašike, beli balsamiko
  • pavlaka - 1/3 šolje, kisela
  • bosiljak - 1 kašika, sitno isečen, svež
  • majčina dušica - 1 kašičica, sitno isečena, sveža
  • ren - 1 kašičica, narendan
  • so
  • biber
  • za mazanje pečuraka
  • maslinovo ulje - 8 kašike
  • 1/2 vezice peršuna - drške
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili sos, stavite u blender sve posoljene sastojke i pasirajte. Dobijenu smesu poklopite i ostavite u frižideru.

Nakon toga operite i očistite pečurke. Stavite ih u duboku posudu i prelijte ih marinadom od sirćeta, maslinovog ulja, soli, bibera i peršuna.

Promešajte i nakon što pečurke upiju arome, nanižite ih na ražnjiće.

Ispecite ražnjiće na grilu, odvajajući oko 2-3 minuta za svako stranu. Servirajte pečurke sa napravljenim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: