Prepelice sa sosom od povrća

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
25/10/2019
"Pre ili kasnije let svake prepelice se završava u tanjiru, važno je, ipak, kako će pre toga biti spremljena "
Priprema60 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno150 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano15
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • prepelice - 4 komada
  • za marinadu
  • voda - 1 litar
  • sirće - 1 šolja
  • lovorov list
  • biber - u zrnu
  • za prepelice
  • pavlaka - 2 kašike, kisela
  • kukuruzno brašno - 100 g
  • aleva paprika
  • biber
  • kari
  • pivo - 1 šolja
  • ulje
  • univerzalni začin
  • za sos
  • patlidžan - 1 komad
  • paprike - 2 crvene
  • paradajz - 2 crvena
  • biber
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćne prepelice se natope u marinadi na nekoliko sati, nakon toga se dobro operu i stavljaju se da provru u kipućoj vodi nekoliko minuta.

Uvaljaju se u kukuruzno brašno, alevu papriku i zaprže se blago sa obe strane.

Pomešaju se kisela pavlaka, pivo i začini, prepelice se stavljaju u kesu za pečenje i dodaje im se smesa, peku se dok ne budu gotove.

Patlidžan, paradajz i paprike se peku, oljušte se, svo povrće se pasira, beli luk se seče na sitno i zaprži se, dodaje se pasirano povrće.

Ostavlja se da vri 15 minuta na slaboj vatri. Sipajte gotov sos u tanjir i stavite po dve prepelice u porciju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar