Način pripreme
Počnite sa rolatom, dobro promešajte mleveno meso sa jajetom, lukom, prezlama i začinima, stavite 30 minuta u frižider.
Prelijte grašak velom vodom i ostavite da omekša. Isecite jaja i šargarepu na 2 polovine.
Preko streč folije rasporedite mleveno meso na pravougaonik debljine 1 cm. U sredinu stavite proceđeni grašak po ivici i preko poređajte jaja i šargarepu. Uz pomoć folije pažljivo uvijte u rolat. U pleh od rerne, namazan uljem stavite rolat po dijagonali i pospite prezlama odozgo.
Oljuštite i isecite krompir na kriške, poređajte ih u pleh sa obe strane rolata. Prelijte uljem i krem supom od pečuraka, pomešanom sa vodom.
Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 40 minuta. Nakon toga izvadite pleh i pospite jelo rendanim kačkavaljem. Vratite pleh u rernu i pecite dok se kačakvalj ne rastopi.
Servirajte isečeni rolat Stefani na porcije, dodajte deo krompira i pospite sveže isečenim peršunom.