Plov bez mesa

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Plov bez mesa2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Turska kuhinja ima pilav, a ruska vas mami plovom - vama ostavljamo izbor i rešenje šta je ukusnije"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 šolje
  • šargarepa - 3 komada
  • crni luk - 2 glavice
  • ulje - 8 kašika
  • suvo grožđe - 1/2 šolje
  • peršun - 1/2 veze
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi ugrejte ulje i u njemu upržite luk isečen na rebarca i šargarepu isečene na tanke trake. Dodajte oprano suvo grožđe i promešajte.

Kada luk postane prozračan, dodajte oprani pirinač i pržite uz povremeno mešanje 5 do 10 minuta. Dodajte vrelu vodu u odnosu 1:2 na pirinač.

Poklopite i kuvajte prvo na jakoj vatri, a kasnije na slaboj i nemojte pomerati poklopac. Nakon otprilike 15 minuta skinite sa vatre i ostavite poklopljeno. Poslužite sa naseckanim peršunom preko jela.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: