Napuljski rižoto sa vinom i šargarepom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj76823
28/10/2019
"Svi dobri pozivi za ručak počinju rečima - dođi da probaš kakav rižoto sam spremio "
Priprema10 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno55 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano23
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk, šargarepa i beli luk se iseku na sitno i zaprže se u maslinovom ulju na laganoj vatri, dok luk ne postane prozračan.

Dodaje se pirinač i meša se dobro, da zrna upiju dosta maslinovog ulja.

Bujon se zagreva u odvojenoj posudi i u pirinač se dodaje malo bujona uz neprestano mešanje, dok ga pirinač ne upije.

Dodaje se vino i pirinač se kuva dok ne omekša, pri čemu se ne dopušta da se pretvori u kašu.

Sklanja se sa ringle, posipa se solju i parmezanom, dodaje se maslac, poklapa se poklopcem na tri minuta i servira se.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar