Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem Pastelera sa breskvama

Krem Pastelera sa breskvama

Krem Pastelera sa breskvama
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 4
28/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
7
"Zadovoljstvo je garantovano - od prve do poslednje kašičice"

Potrebni sastojci

  • breskve - 350 g ili 2 - 3 komada
  • sveže mleko - 250 ml
  • šećer - 60 g
  • vanila - 1 komad
  • žumanca - 2 komada
  • kukuruzni griz - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite 50 ml mleka, a ostatak pomešajte u činiji posudi blendera sa oljuštenim i isečenim breskvama na male komade. Dobro izmiksajte dok ne postane glatko.

Smesu sipajte u malu kaserolu, dodajte šećer i vanilu. Stavite na srednje jaku vatru i sačekajte da se zagreje.

Za to vreme sipajte preostalo mleko u manju posudu. Dodajte oba žumanca i kukuruzni skrob. Umutite žicom.

Skinite krem sa šporeta i u tankom mlazu dolijte mleko i žumance, uz stalno mešanje. Vratite na vatru i ostavite da se zgusne do željene gustine.

Rasporedite u posude i svaku prekrijte providnom folijom (da prijanja veoma dobro). Sačekajte da se ohladi u frižideru nekoliko sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: