Kolač sa svežim mlekom i jabukama

Милица ПавловићМилица ПавловићPočetnik
29/10/2019
"Znate li da će vam dan biti još radosniji, ako uz kafu pojedete i komad Kolača sa svežim mlekom i jabukama "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano41
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i u njega dodajte suve sastojke (prašak za pecivo, sodu bikarbonu, đumbir, so). Dobro ih promešajte.

Izrendajte koru limuna (samo žuti deo) na sitno rende.

Ogulite i isecite jabuku na tanke rezance. U njih ucedite malo limunovog soka, kako ne bi potamnele.

U zdeli mikserom umutite meki maslac i šećer. Dodajte med i ponovo promešajte.

Nakon toga počnite da dodajete jaja, jedno po jedno, mešajući nakon svakog dodatog jajeta. Čim jaja budu u potpunosti umućena, dodajte sveže mleko.

Na kraju u delovima dodajte suvu smesu, mešajući mikserom na slabom ubrzanju.

Čim smesa postane homogena, stavite koru limuna i krupno iseckane orahe.

Sipajte smesu za kolač u tepsiju (26 cm), obloženu papirom za pečenje. Odozgo poređajte jabuke i obilno pospite braon šećerom.

Pecite kolač s jabukama na 170 stepeni oko 50 minuta,

Nakon pečenja, ohladite kolač svežim mlekom i jabukama iznad rešetke i pospite šećerom u prahu.

Poslužite ovaj sočni i ukusni kolač s jabukama uz šolju kafe ili čaja.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar