Pečeni kamamber sa jagodama, ruzmarinom i biberom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj80073
31/10/2019
"Deset minuta, tačno toliko vam je potrebno da napravite ovaj izuzetni delikates "
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kamamber - 1 komad
  • jagode - 300 g
  • med - 1/2 šolje
  • ruzmarin - 1 struk
  • votka - 2 kašike
  • balsamiko sirće - 1 kašičica
  • biber - 4 zrna
  • biber - 1/5 kašičice, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Med se zagreva blago na laganoj vatri sa votkom, ruzmarinom i zrnima bibera. Stavlja se da provri i kuva se pet minuta uz neprestano mešanje.

Sklanja se sa ringle, pokriva se poklopcem i ostavlja se da se blago oladi. Jagode se očiste i raseku na četvrtine. Naprskaju se balsamiko sirćetom.

Kamamber se iseče na pola po horizontali, da se dobiju dva kruga. Stavljaju se u posudu za pečenje postavljenu papirom rasečenim delom na gore i peku se pet minuta na 220 stepeni.

Servira se zajedno sa jagodama, pri čemu se sir i jagode prelivaju medom i posipaju se mlevenim biberom. Servira se odmah.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar