Kamamber iz rerne sa belim lukom, ruzmarinom i orasima

10/03/2020
"Gurmanski predlog za posebne trenutke - priprema se lako, a ukus je božanstven "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano102
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Svi znamo za aromatični kamamber sir, odlično ide uz nešto slatko i često ga tako prirpemamo. Ali ovde ću vam predložiti nešto drugačije što sam otkrila, jedna drugačija kombinacija, koja takođe otvara njegov miris i čini ga neodoljivom, ne treba da pravimo kontrast sa slatkim.

Lepo je što se ovakva predjela ili meze pripremaju brzo i lako, a u isto vreme imaju prefinjen izgled dostojan specijalnih trpeza.

Jedini uslov je da se prirpemi neposredno pre serviranja, zato što treba da se servira i konzumira toplo.

Prvo uključite rernu da se ugreva do 200 stepeni i za to vreme sve pripremite.

Iseckajte orahe i isecite na tanke kriške beli luk, skinite ljutu unutrašnjost da ne bude mnogo napadno.

Sir kamamber ima tvrdu koricu, sloj - uz pomoć oštrog noža je odsecite u gornjem delu, otvarajući poklopac.

U kremastu nežnu unutrašnjost sira stavite beli luk, pritiskajte ga lagano prstima. Isto uradite i sa orasima.

Pospite ruzmarinom i zatvorite poklopcem.

Uvijte kamamber u mali sloj papira za pečenje i posle u aluminijumsku foliju. Stavite u odgovarajući pleh i stavite u ugrejanu rernu na 10-12 minuta.

Kad izvadite iz rerne, nemojte odvijati odmah, sačekajte bar 2-3 minuta, nakon toga skinite aluminijumsku foliju, a papir za pečenje samo odvijte.

Zajedno sa papriom možete staviti u odgovarajući duboki tanjir ili da stavite u drvenu kutiju ili u kojoj se prodaje svaki takav sir.

Kod ove vrste pečenje ili tačnije ugrevanja, korica pečenog Kamambera ostaje tvrda, a unutrašnjost se rastapa i upije miris belog luka, ruzmarina i maslinovog ulja.

Čudesno za mazanje na prepečeni hleb.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar