Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Tart sa breskvama

Tart sa breskvama

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Tart sa breskvama
Fotografije: Juliya
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Po želji poslužite kuglicu sladoleda od vanile sa neodoljivim tartom od breskve."

Potrebni sastojci

  • brašno - 220 g
  • kravlji maslac - 100
  • šećer - 2 kašike + 2 kašike
  • vanilin šećer - 10 g
  • so - prstohvat
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • breskve - 4 komada
  • skrob - 1, 5 kašika
  • bademi - 30 g
  • kora od limuna - 1 kašika
  • sok od limuna - 1 kašika
  • žumance - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste pripremili ovaj desert sa breskvama, potrebno je promešati brašno, 2 kašike šećera, so i vanilin šećer.

Dodajte maslac narezan na kockice i trljajte rukama dok ne postane mrvičasta smesa.

Dodajte pavlaku, od testa oblikujte kuglu i čuvajte je u frižideru.

Breskve isecite na kriške, dodajte 2 kašike šećera, skroba i limunove kore i lagano umesite.

Sameljite ili sitno iseckajte bademe.

Razvijte testo na papiru za pečenje u krug, rasporedite breskve, pospite bademima i podvijte ivice prema unutra.

Testo premažite žumancem i pecite voćni tart u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.

Izvadite, poprskajte sokom od limuna i ostavite da se kolač od breskve ohladi.

Po želji poslužite kuglicu sladoleda od vanile sa neodoljivim tartom od breskve.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: