Način pripreme
U posudu stavite brašno prosejano sa prstohvatom soli i kašičicom praška za pecivo. Dodajte jaje, šećer i hladan kravlji maslac, isečen na komade.
Aromatizujte jednom rendanom korom od limuna. Mesite dok ne dobijete mekano testo od maslaca. Uvijte u parče najlona i stavite u frižider na jedan sat.
Dok se testo hladi napravite krem. Sipajte pavlaku u šerpu i stavite grančicu sveže mente, ugrejte, ne treba da provri. Skinite sa vatre. Izvadite mentu i ostavite pavlaku da se ohladi.
Mutite kratko žicom dva jajeta i šećer. Aromatizujte vanilom.
Sipajte umućena jaja u pavlaku i dobro promešajte. Na parčetu papira za pečenje razvijte testo.
Prebacite u pleh, prečnika 18x28 i oblikujte visoku ivicu. Možete koristiti i okrugao pleh prečnika 22 cm. Izbušite dno i poređajte po želji breskve, isečene na komade.
Sipajte krem od pavlake. Nemojte se brinuti što je tečan. Prilikom pečenja se zgusne.
Pecite tart na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 50 minuta.
Gotov kolač pospite šećerom u prahu i ukrasite listovima sveže mente. Sačekajte da se tart sa breskvama i kremom od pavlake ohladi pre sečenja.