Pečeni punjeni luk sa šunkom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77023
31/10/2019
"Punjeni luk je klasika, a ovaj će se mnogo usladiti svima koji ga probaju "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano39
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo glavice luka i kuvamo u posoljenoj kipućoj vodi 10 minuta. Kada se ohladi oljuštimo i izdubimo unutrašnji deo.

Prelivamo paradajz vrelom vodom 1-2 minuta, ohladimo, oljuštimo i isečemo na sitno.

Sečemo izdubljeni unutrašnji deo luka i zapržimo ga u tiganju sa maslacem, dodajemo sitno isečene pečurke i paradajz, dinstamo.

Sečemo šunku i peršun i mešamo ih sa prethodno u mleku natopljenim hlebom, solimo i dodajemo u luk.

Ovom smesom punimo izdubljene glavice luka, stavljamo u posudu za pečenje namazanu masnoćom i pečemo 30 minuta na 180 stepeni. Po želji na kraju možete da pospete kačkavaljem i blago da ga zapečete.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar