Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni luk»Pečeni punjeni luk sa šunkom

Pečeni punjeni luk sa šunkom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Pečeni punjeni luk sa šunkom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Punjeni luk je klasika, a ovaj će se mnogo usladiti svima koji ga probaju"

Potrebni sastojci

  • luk - 4 komada, velike glavice
  • šunka - 100 g
  • pečurke - 100 g
  • paradajz - 2 komada
  • maslac - 50 g
  • hleb - 2 kriške
  • sveže mleko - 100 g
  • peršun - 1 kašika
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo glavice luka i kuvamo u posoljenoj kipućoj vodi 10 minuta. Kada se ohladi oljuštimo i izdubimo unutrašnji deo.

Prelivamo paradajz vrelom vodom 1-2 minuta, ohladimo, oljuštimo i isečemo na sitno.

Sečemo izdubljeni unutrašnji deo luka i zapržimo ga u tiganju sa maslacem, dodajemo sitno isečene pečurke i paradajz, dinstamo.

Sečemo šunku i peršun i mešamo ih sa prethodno u mleku natopljenim hlebom, solimo i dodajemo u luk.

Ovom smesom punimo izdubljene glavice luka, stavljamo u posudu za pečenje namazanu masnoćom i pečemo 30 minuta na 180 stepeni. Po želji na kraju možete da pospete kačkavaljem i blago da ga zapečete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: