Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni luk»Luk punjen šunkom i mlevenim mesom

Luk punjen šunkom i mlevenim mesom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Luk punjen šunkom i mlevenim mesom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Pažljivo odaberite najveće glavice luka, jer ćete ih ipak puniti, zar ne"

Potrebni sastojci

  • luk - 8 velikih glavica
  • sir - 150 g, dimljeni
  • mleveno meso - 300 g
  • paradajz - 1 kg
  • maslac - 100 g
  • šunka
  • biber
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i izdubite luk, posolite ga. Isecite šunku i sir na sitno, pomešajte ih sa mlevenim mesom.

Začinite solju i biberom, dodajte peršun. U glavice luka se stavlja po malo maslaca i puni se smesom.

Sameljite paradajz u posudi za pečenje, preko njega poređajte napunjen luk i zapecite ga u umerenoj rerni dok ne dobije braon boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: