Bumbari sa medom

02/11/2019
"Jedna kašičica meda je dovoljna da vas natera da se zaljubite u ovaj specijalitet od svinjetine "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano54
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 1 kg
  • praziluk - 2 stručka
  • paradajz - 1 šolja, konzervisan
  • crveno vino - 1 nepuna šoljica
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • med - 1 kašičica ili šećer
  • so - po ukusu
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Mesto se iseče na komade i preprži na ulju. Dodaje se useckan praziluk i dinsta se da omekne.

Nakon toga se stavlja biber, vino, so, šećer ili med.

Sve se promeša i stavlja se u tepsiju.

Pospe se biberom i peršunom. Peče se u rerni na 200 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar