Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Cimet rolnice sa medom

Cimet rolnice sa medom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Cimet rolnice sa medom
Fotografije: Juliya
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
15
"Aromatične cimet rolnice, koje se zaista tope u ustima"

Potrebni sastojci

  • brašno - 350 - 400 g
  • kravlji maslac - 200 g mekan
  • šećer u prahu - 130 g
  • vanilin šećer - 1 pakovanje. (10 g)
  • jaja - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • za nadev
  • maslac - 70 g mekan
  • tečni med - 30 g
  • smeđi šećer - 50 g
  • brašno - 2 kašike
  • cimet - 1 kašika
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite mekani maslac sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i solju.

Dodajte jaje i ponovo promešajte.

Prosejte brašno i prašak za pecivo i umesite meko testo.

Pokrijte testo folijom i ostavite u frižideru 30-60 minuta.

Mešajte sastojke za punjenje dok se sve dobro ne izmeša.

Izvadite testo, razvucite ga na papiru za pečenje u pravougaonik debljine 3-4 mm.

Ravnomerno rasporedite fil i umotajte rolat.

Rolat umotajte u foliju i stavite u frižider preko noći.

Slatki rolat oštrim nožem isecite na kriške debljine 5-6 mm i poređajte na papir za pečenje.

Pecite kolače u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 10 minuta.

Cimet rolnice sa medom su veoma ukusne i tope se u ustima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: