Poširane riblje ćuftice sa sosom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
04/11/2019
"Mi ćemo vam dati recept, ali prva porcija koju ćete napraviti treba da bude sačuvana za nas "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • riblji file - 450 g
  • soja sos - 1 kašičica
  • kukuruzno brašno - 1 kašika
  • žumance - 1 komad
  • biber
  • korijander
  • bujon - 1, 6 litara, riblji
  • so
  • Za sos
  • ulje od kikirikija - 2 kašičice
  • beli luk - 2 čena
  • mladi luk - 4 struka
  • šeri - 2 kašike
  • čili - 1 kašika, sos
  • soja sos - 1 kašika
  • sok od limuna - 1 kašika
  • pavlaka - 6 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pasirajte file sa soja sosom, kukuruznim brašnom i žumancem. Začinite solju i biberom.

Dodajte korijander i umutite još jednom.

Prebacite dobijeno mleveno meso u posudu i ohladite 30 minuta u frižideru. Oformite male ćuftice i ohladite ih još 30 minuta. Sipajte bujon u veliku šerpu i stavite ga da provri.

Poširajte ćuftice u njemu 3-4 minuta. U međuvremenu napravite sos. Zagrejte olje i zapržite beli luk imladi luk. Dodajte šeri, čili, soja sos i sok od limuna.

Sklonite odmah sa ringle i pomešajte sa pavlakom. Začinite solju i biberom. Pospite ćuftice ovim sosom i garnirajte korijanderom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar