Lazanja sa grilovanim patlidžanom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
07/11/2019
"Zatvorite oči i zamislite jednu želju - ako vam posluže ovu raskošnu lazanju, da znate, da vam se naša ostvarila "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • kore za lazanju - 250 g, sveže
  • krem sir - 500 g (možete da zamenite mocarelom)
  • parmezan - 150 g, narendan
  • bosiljak, sveži listovi
  • biber - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na velike filete. Ispecite ga na gril tiganju, Poređajte u tanjir, posolite i pospite mlazom maslinovog ulja. Pripremite odgovarajuću posudu za lazanju.

U kipuću posoljenu vodu ubacite dve kore i blanširajte minut. Izvadite ih u cediljku, prelijte hladnom vodom i stavite na krpu. Namažite dno posude maslinovim uljem.

Poređajte patlidžan, pokrijte korama, stavite sir, pospite svežim bosiljkom i biberom. I opet patlidžan, kore, sir, dok se ne potroše sastojci.

Dobra lazanja se pravi sa 5 najviše 6 redova kora. Završite poslednji red patlidžanom, onilno posut sirom. Prelijte mlazom maslinovog ulja.

Pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom 15-20 minuta. Servirajte lazanju sa grilovanim patlidžanom toplu, ukrašenu listovima svežeg bosiljka!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar