Pileća čorba sa jajetom i pavlakom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77463
07/11/2019
"Ova pileća čorba je pravo uživanje za stomak i dušu "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano102
  • Pregledi tokom meseca101
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pileće batake i tako, kako su celi sa kostima, prelivamo ih vodom i stavljamo na ringlu. Kad voda provri odlivamo je i sipamo čistu toplu vodu.

Dodajemo ulje, biber po ukusu i maslac. Ostavljamo da se kuvaju.

Ljuštimo luk, krompir i čen belog luka. Operemo i isečemo na sitno i dodajemo u batake da se kuvaju.

Stavljamo i opran pirinač, čubar po ukusu i prstohvat aleve paprike.

Kada se pileći bataci skuvaju, izvadimo ih iz bujona i odvajamo od kostiju. Iskidamo meso na parčiće.

Vraćamo u šerpu u druge sastojke i ako je neophodno dolivamo toplu vodu.

Kuvamo nekoliko minuta i sklanjamo šerpu sa ringle.

U posudici umutimo jaje i kiselu pavlaku (2 kašike). Mešamo i spamo u njih malo čorbe i kad se ujednače temerature sipamo u celoj količini pileću čorbu.

Serviramo pileću čorbu vruću ili toplu sa sirćetom ili sokom od limuna i ljutom paprikom po ukusu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar