Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ratatuj»Ratatuj bez patlidžana sa prelivom

Ratatuj bez patlidžana sa prelivom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Ratatuj bez patlidžana sa prelivom
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Nema patlidžana - nema razloga za brigu - može i bez njega, ali obavezno treba da stavite ukusan preliv"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 - 3 komada
  • krompir - 3 - 4 komada
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • paprika - 3 - 4 komada, crvene i zelene
  • so
  • biber
  • mirođija
  • ulje
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • kačkavalj - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće se očisti i iseče na tanke krugove.

Krugovi povrća se poređaju jedno do drugog ispravljeni dok ne popune posudu za pečenje.

Ređano povrće se posipa sitno isečenom mirođijom, solju i biberom.

Preliva se sa malo ulja, u koje su stavljeni pasirani čenovi belog luka, kao i sa malo vode - 50-70 ml.

Ratatuj se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne bude gotov.

Vadi se, preliva se prelivom i vraća se nazada u rernu da se zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: