Pečene paprike sa šaragrepom i belim lukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77463
08/11/2019
"Ako se pitate sa kakvim predjelom da iznenadite svoje goste, ovaj recept za pečene paprike sa šargarepom i belim lukom je savršena ideja "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano23
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se očiste i seku se po dijagonali na 2 ili 4 parčića. Šargarepa se oljušti i narenda ili seče se na štapiće. duge manje-više kao paprike.

Beli luk se opere i čenovi se iostavljaju celi, neoljušteni. Izgnječe se širokom stranom noža ili dlanom.

Sve se pomeša sa maslinovim uljem, solju i ruzmarinom i peče se na prvom sloju u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25-30 minuta ili dok ne preplane.

Gotovo pečeno povrće se ostavlja da se ohladu, ali može i ne potpuno.

Stavlja se u posudu i preliva se dresingom od meda, balsamiko sirćetom, solju i sa još maslinovog ulja.

Ako je kožica paprike previše debela dobro je da se oljušti.

Pečene paprike sa šargarepom i belim lukom se serviraju samostalno kao zdravo predjelo ili kao garnirung uz ribu i meso.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar