Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pečene paprike»Pečene paprike sa šaragrepom i belim lukom

Pečene paprike sa šaragrepom i belim lukom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88517k
Pečene paprike sa šaragrepom i belim lukom6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Ako se pitate sa kakvim predjelom da iznenadite svoje goste, ovaj recept za pečene paprike sa šargarepom i belim lukom je savršena ideja"

Potrebni sastojci

  • paprike - 4 komada
  • šargarepa - 4 komada
  • beli luk - 6 čenova
  • ruzmarin - 1 kašika, sušeni
  • maslinovo ulje - oko 4 kašike + za posipanje
  • balsamiko sirće - 3 kašike, belo
  • med - 1 kašika, tečan
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se očiste i seku se po dijagonali na 2 ili 4 parčića. Šargarepa se oljušti i narenda ili seče se na štapiće. duge manje-više kao paprike.

Beli luk se opere i čenovi se iostavljaju celi, neoljušteni. Izgnječe se širokom stranom noža ili dlanom.

Sve se pomeša sa maslinovim uljem, solju i ruzmarinom i peče se na prvom sloju u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25-30 minuta ili dok ne preplane.

Gotovo pečeno povrće se ostavlja da se ohladu, ali može i ne potpuno.

Stavlja se u posudu i preliva se dresingom od meda, balsamiko sirćetom, solju i sa još maslinovog ulja.

Ako je kožica paprike previše debela dobro je da se oljušti.

Pečene paprike sa šargarepom i belim lukom se serviraju samostalno kao zdravo predjelo ili kao garnirung uz ribu i meso.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: