Lignje sa hrskavim pohovanjem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
08/11/2019
"Ove lignje će vas preneti na neko mesto na obali mora, iako u stvarnosti sedite za stolom u svojoj kuhinji "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano17
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • lignje - 1 pakovanje (očišćene male)
  • ulje - 1 šolja. za prženje
  • smesa za pohovanje
  • jaje - 1 komad
  • brašno - 6 - 7 kašika
  • pivo - 120 ml (hladno)
  • so - po ukusu
  • biber - 1/2 kašičice
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Isečete male lignje na šajbne oko 1 cm.

Operete pod hladnom tekućom vodom i ocedite u cediljki.

U odgovarajućoj posudi pimešate dobro umućeno jaje sa ohlađenim pivom.

Uz neprestano mešanje dodajete kašiku po kašiku brašna, malo soli i biber.

Lignje se potapaju u smesu za pohovanje i prže se u zagrejanom ulju dok ne postanu zlataste sa obe strane.

Gotove pohovane lignje se serviraju sa kriškama limuna i hladnim pivom.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar