Način pripreme
U šerpu stavite parče telećeg mesa. Sipajte vodu i stavite posudu na ringlu. Pre nego što čorba provri pokupite penu.
Ubacite šargarepe, isečene na krupno, glavicu luka usitnjenu, oljušten ceo krompir i struk celera.
Kuvajte dok povrće ne omekša. Izvadite ga rešetkastom kašikom, a meso ostavite da vri dok se ne odvoji od kostiju. Izvadite skuvano meso iz bujona i zajedno sa povrćem isecite na male parčiće.
Vratite sve u bujon. Razmutim jednu kašiku brašna sa malo bujona i sipajte u čorbu.
Dodajte prstohvat tarosa i peršun.
Stavite šaku rezanaca i dokuvajte dok ne bude gotovo. Sklonite šerpu sa telećom čorbom sa ringle.
U posudi umutite žicom jedno žumance sa tri kašike kiselog mleka. Sipajte zapršku u čorbu i promešajte.
Začinite domaću teleću čorbu sa prstohvatom bibera i nekoliko kapi soka od limuna.