Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća čorba»Tradicionalna srpska teleća čorba

Tradicionalna srpska teleća čorba

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Tradicionalna srpska teleća čorba
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Budute spremni i za drugu posudicu ove teleće čorbice, jer ćete sigurno želeti još i još"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 400 g, od buta
  • brašno - oko 2 kašike
  • peršun - 4 struka
  • šargarepa - 2 komad
  • luk - 1 glavica
  • celer - 100 g, koren
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 1/2 kašičica
  • začin od povrća - 1 kašika
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 6 zrna + mleveni po želji
  • muskatni oraščić - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na zalogaje, šargarepu na krupne parčiće, a luk i celer na sitno - stavite ih da se kuvaju u oko litar i po vode.

Začinite ih solju, lovorovim listom, biberom i uljem.

Dodajte u teleću čorbu na sitno isečen peršun, začin od povrća, oraščić i još bibera - ostavite je da se krčka na tihoj vatri.

Zapržite brašno i beli luk u dubokom tiganju i sipajte oko 400 ml vode u njega - dodajte nakon toga ovu kašicu u srpsku čorbu.

Ostavite je da vri još oko 10 minuta dok se ne postigne željena gustina.

Tradicionalna srpska teleća čorba je mnogo ukusna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: