Bundeva punjena sušenim voćem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
08/11/2019
"Celo leto čekamo da sazri bundeva, da je napunimo najaromatičnijim sušenim voćem i da napravimo ovaj veličanstveni desert "
Priprema20 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno170 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano966
  • Pregledi tokom meseca965
  • Pregledi tokom sedmice32
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1/2 male, violina
  • brusnice - 100 g, sušene
  • suvo grožđe - 100 g
  • plave šljive - 100 g sušene, isečene na krupno
  • kajsije - 100 g, sušene, isečene na krupno
  • urme - 100 g bez koštica, isečene na krupno
  • orasi - 100 g, sirovi, isečeni
  • cimet - 1 kašičica
  • med - 100 g
  • konjak - 50 ml ili rum
  • jabuke - 300 g, isečene na kocke
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo sušeno voće, orahe i isečene jabuke.

Dodajemo cimet, med i alkohol i sve mešamo.

Stavljamo u frižider na 15 minuta.

Zagrevamo rernu na 200 stepeni.

Za punjene ćemo koristiti donji deo bundeve, koji očistimo od semenki. Sečemo i poklopac koji uvijamo u aluminijumsku foliju.

Punimo bundevu nadevom i poklapamo je poklopcem.

Prebacujemo punjenu bundevu u posudu za pečenje i pečemo 2 sata.

Nakon toga sklanjamo poklopac i dopečemo još 30 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar