Način pripreme
Izvadite iz frižidera teleće filete i ostavite ih 20 minuta na sobnoj temperaturi.
Poređajte ih na dasku za sečenje, pokrijte listom papira za pečenje i pređite oklagijom da se blago istanje, nakon toga sklonite papir i pospite biberom.
Zagrejte maslinovo ulje u zapržite u njemu šalot, isečen na sitno. Dodajte bejbi spanać, nemojte ga seći, i sotirajte dok ne omekša. Tek na kraju posolite i sklonite s vatre.
Očistite i isecite pečurke. Zapecite ih u tiganju sa malo maslaca. Možete da aromatizujete u sa čenom belog luka. Na kraju dodajte na kratko slaninu, isečenu na parčiće i odstranite. Treba sasvim malo da je uhvati vatra, da je dodamo u nadev polugotovu.
Ako je ipak volite hrskaviju i prepečenu, napravite u posebnom tiganju, bez masnoće, ma jakoj vatri dok prijatno ne preplane.
Stavljajte preko svakog filea pripremljen nadev sa pečurkama i po malo sira gorgonzole. Uvijajte u rolat i zapecite u jako zagrejanom tiganju sa malo masnoće dok rolnice blago ne preplanu. Ne kuvajte na slaboj vatri duže jer će teletina postati suva.
U principu nije potrebno da se rolnice vezuju ili probodu čačkalicom, jer se ne raspadaju, ali ako nisu dovoljno tanke moguće je i to da se desi. Zato ako procenite da treba da ih probodete sa čačkalicom ili dve, čim se zapeku sa jedne strane sklonite čačkalice i okrenite na drugu.
Posolite rolnice tek kad su gotove ili u poslednjem minutu kuvanja.
U tanjir za servirannje stavite sotrian spanać i luk i odozgo stavite teleće rolnice sa pečurkama.
Konzumirajte uvek tople.
Prijatno!