Način pripreme
Krompir oljuštiti, oprati i prosušiti (staviti na krpu da se ocedi). Iseckati ga na delove srednje veličine, staviti u odgovarajuću posudu, dodati ulje, ruzmarin, so, suvi biljni začin, biber i sve izmešati.
U pekač (ili pleh) sipati malo ulja, dodati margarin i poređati pripremljeni krompir. Piletinu začiniti po ukusu i staviti pored krompira.
Sipati vodu i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta (po potrebi smanjiti temperaturu). Pekač izvaditi uz rerne.
U činiju staviti kiselu pavlaku, dodati pavlaku za kuvanje, posoliti, izmešati i naneti preko krompira. Posuti rendanim kačkavaljem, pa pekač vratiti u rernu i peći još 10 minuta. Gotovo jelo izvaditi iz rerne, servirati i poslužiti.
Savet: Služiti uz sezonsku salatu. Piletinu možete koristiti po sopstvenom izboru. Količinu prilagodite svojim potrebama. Ja sam koristila krilo i karabatak. Prijatno!