Način pripreme
1. Sitno iseckajte peršun, a beli luk izgnječite. Pomešajte sa oko 5-6 kašika maslinovog ulja, oslju i prstohvatom bibera. To je vrsta pesta od peršuna sa kojim ćemo začinite predjelo.
2. Izvadite korene pečuraka i kapice oljuštite. Gornji sloj kožice oljuštite lako tako što ćete uhvatiti od ivice kapice.
3. Ugrejte tiganj sa malo maslinovog ulja na jakoj vatri i stavite pečurke da se zapeku sa otvorom na dole, dok ne dobiju boju po ivicama, bude mnogo brzo i obavezno treba da bude na jakoj vatri, zato što bi se izgnječile i savile ako bi se pripremale na tihoj vatri.
4. Pecite i sa druge strane kratko, u unutrašnjost stavite po jednu kašičicu pesta od peršuna.
Pre toga nemojte soliti, da se pečurke ne bi skupile, nego da ostanu sočne i krehke.
5. Izvadite kapice i stavite u svaku od krem sira. Prelijte sa preostalim perom i servirajte punjene pečurke tople.
Prijatno sa ovim punjenim pečurkama sa filadelfijom.