Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene pečurke»Pečurke punjene filadelfijom

Pečurke punjene filadelfijom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pečurke punjene filadelfijom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Ne znamo da li je zbog nadeva, ali ove pečurke bude apetit još od čitanja recepta"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g, šampinjoni
  • filadelfija - oko 100 g krem sira
  • peršun - 3 struka, listovi
  • beli luk - 1 čen
  • biber - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 7 - 8 supenih kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Sitno iseckajte peršun, a beli luk izgnječite. Pomešajte sa oko 5-6 kašika maslinovog ulja, oslju i prstohvatom bibera. To je vrsta pesta od peršuna sa kojim ćemo začinite predjelo.

2. Izvadite korene pečuraka i kapice oljuštite. Gornji sloj kožice oljuštite lako tako što ćete uhvatiti od ivice kapice.

3. Ugrejte tiganj sa malo maslinovog ulja na jakoj vatri i stavite pečurke da se zapeku sa otvorom na dole, dok ne dobiju boju po ivicama, bude mnogo brzo i obavezno treba da bude na jakoj vatri, zato što bi se izgnječile i savile ako bi se pripremale na tihoj vatri.

4. Pecite i sa druge strane kratko, u unutrašnjost stavite po jednu kašičicu pesta od peršuna.

Pre toga nemojte soliti, da se pečurke ne bi skupile, nego da ostanu sočne i krehke.

5. Izvadite kapice i stavite u svaku od krem sira. Prelijte sa preostalim perom i servirajte punjene pečurke tople.

Prijatno sa ovim punjenim pečurkama sa filadelfijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: