Pohovani kačkavalj sa slaninom

16/11/2019
"Sada razumemo da je savršenom kačkavalju nedostajala samo slanina, ali smo brzo popravili tu grešku"
Priprema12 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno22 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano610
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Klasičan recept za jedno predivno meze uz pivo, kojem niko ne može da odoli.

Pripremamo recept sa kuvano-dimljenom slaninom.

Počnite sa sečenjem kačkavalja na debele štapiće.

Potopite ih u brašno, jaja, ponovo brašno i ponovo jaja - tako dok nedobijete debeli sloj smese za pohovanje.

Pržite u ugrejanom ulju dok ne dobije zlatnu boju i izvadite na ubrus da se ocedi višak masti.

Uvijte svaki kačkavalj u tanku ivicu slanine i učvrstite čačkalicom za zube.

Po želji možete staviti u ugrejanu rernu na 250 stepeni kratko, koliko da porumeni slnina, ali nemojte držati dugo u rerni da se kačkavalj ne rastopi.

Brzo, jednostavno i ukusno meze.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar