Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Slatke breskve»Ukusne breskvice sa kremom

Ukusne breskvice sa kremom

DilyanaDilyana
Početnik
31
Ukusne breskvice sa kremom
Fotografije: Dilyana
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
40
"Oblik možda nije najsavršeniji, ali ukus je prosto neponovljiv"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • maslac - 120 g
  • ulje - 100 ml
  • margarin - 250 g (rastopljen)
  • kiselo mleko - 200 g
  • amonijačna soda - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • brašno - 1 kg (ili koliko je potrebno da zamesimo meko testo koje se ne lepi po rukama)
  • za krem
  • sveže mleko - 1 šolka
  • šećer - 3/4 šolje
  • orasi - 200 g, izmrvljeni ili samleveni sitno
  • boja za kolače - 1 komad crvena + 1 komad žuta
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja i šećer dobro umutimo mikserom. Dodajemo ulje, rastopljeni margarin, kiselo mleko sa amonijačnom sodom. Ponovo dobro promešamo.

Na kraju dodajemo brašno sa sodom bikarbonom. Zamesimo meko testo, ostavljamo ga da odstoji oko 1-2 sata.

Pravimo loptice, stavljamo ih u namazan pleh i pečemo u umerenoj rerni na oko 180 stepeni.

Rumene gurabije ostavljamo da se ohlade. Počinjemo pažljivo prosec pravljenja udubljenja. Od donjeg dela gurabije pažljivo isečemo i vadimo unutrašnjost, mrvice koje padaju sakupljamo za krem.

Pažljivo vadimo unutrašnjost da ne slomimo gurabiju. Nisu jednake i mi biramo par da bi izgledale dobro.

Pripremamo krem tako što u šerpu stavljamo mleko i šećer, zajedno sa 120 g maslaca ili margarina, dodajemo i orahe, dolazi red da stavimo i mrvice, koje smo sakupili od gurabija.

Gotovim kremom punimo svaku gubariju. Zalepimo jednu za drugu napunjenim kremom.

Rastvaramo u odgovarajućoj posudi boje za kolače. Celu gurabiju potopimo u žutu boju, posle polovinu potapamo i u crvenu.

Gotove, obojene breskve (suve) uvaljamo u šećer. Ostavljamo ih na hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: