Način pripreme
Uzimamo luk, oljuštimo ga i isečemo ga na sitno.
Nakon toga uzimamo šargarepu, operemo je, oljuštimo i narendamo na rende. Zatim sečemo i kupus.
Uzimamo glavicu kupusa, sklanjamo suvišne listove i sečemo kupus na male parčiće. Količina koja će nam biti potrebna za paprike je dve šolje.
Sve sastojke pomešamo (luk, šargarepu i kupus) i sipamo povrće u posudu sa zagrejanim uljem i mešamo dok ne omekšaju.
Nakon što je skoro gotovo dodajemo začine, pirinač i sipamo toplu vodu koliko je neophodno da pirinač može da nabubri. Kada voda ispari smesa je gotova.
Sklanjamo sa ringle.
Uzimamo paprike, operemo ih i očisitmo od semenki. Uzimamo pirinčanu smesu i njom punimo paprike.
Gotove punjene paprike poređamo u dublju posudu za pečenje, sipamo malo vode na dno posude i ispečemo jelo u rerni na temperaturi od 200 stepeni.
Ko želi može da ih zapeče sa brašnom da ne pada pirinač.
Veća temperatura će učiniti da zagore kao moje.