Način pripreme
Operite i očistite paprike od semena i drški. Oljuštite i naseckajte luk. U dubokom tiganju stavite 100 ml ulja i upržite luk.
Operite pečurke i nasecite ih, dodajte ih u luk da se i one zaprže, da smanje zapreminu.
Pirinač očistite i operite, odajte ga u pečurke i mešajte, da se ne uhvati na dno..
Dodajte paradajz u pirinač, jedna varijanta je da ih ispasirate, drugi da ih nasečete. Kako je vama lakše.
Dodajte ½ šolje vode i kuvajte dok pirinač ne bude polugotov – treba da bude još uvek tvrd, ali i da je primio sok i vodu od paradajza.
Začinite biberom, dodajte so i peršun, koji ste oprali i naseckali na sitno. Ostavite od peršuna za ukras, ako želite.
Napunite paprike uz pomoć kašičice i poređajte ih u pleh.
Sipajte vodu, toliko da pokrije paprike i stavite da se peku u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 40-45 minuta.
Kada su gotove, pospite ih peršunom i poslužite.