Štrudla sa jabukama, bundevom i belom glazurom

20/11/2019
"Poslužićemo vas sa štrudlom, ali ne buli kakvom - nego raskošnu, sa nadevom, i sa glazurom, neka vam je slatko "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano98
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jabuke - 200 g, isečene na kockcie
  • bundeva - 350 g, kockcie
  • urme - 6/8 komada, bez koštica, isečene sitno
  • orasi - 60/80 g, krupnije isečeni
  • ulje od oraha - 50 ml ili kravlji maslac
  • cimet - po ukusu
  • kora od pomorandže - rendana
  • kore za blaklavu - 1/2 paketa, fine
  • za belu glazuru
  • šećer u prahu - 150 - 200 g
  • belanca - 1 komad
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • vanika - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Predlažem vam moju varijantu štrudle sa bundevom i jabukama.

Prvo dinstamo jabuke i bundevu sa uljem oraha ili kravljim maslacem i korom od pomorandže da omekšaju.

Skidamo sa vatre i dodajemo urme, krupnije isečene orahe i cimet.

Ko želi može dodati šećer ili med, ja ne stavljam pošto je glazura dovoljno slatka. Ako ne s tavljate glazutu, dodajte jednu kašiku meda. To je dovoljno da se zasladi.

Uzmite po dve kore za pitu i namažite orahovim uljem. Stavite od nadeva na kore i uvijte.

Prebacite u prethodno namazan pleh.

Štrudlu pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170-180 stepeni 30-40 minuta dok ne porumeni.

Nakon što izvadite iz rerne, pospite sa malo hladne vode i uvijte krpom.

Dok se štrudla sa bundevom peče, pripremite belu glazuru.

Glazuru od belanaca pripremi lako. Potrebno vam je jedno belance. Dodajte sok od limuna - 3-4 kapljice i šećer u prahu, 150-200 g, zavisi od veličine belanaca.

U posudu sipajte belance, možete mutiti žicom ili kašikom. Dodajte prvo šećer u prahu i mutite - da se zgusne i pobeli, pred kraj dodajte sok od limuna.

Bela glazura od belanaca je mnogo ukusna, bude veoma lako i brzo, lepa i ukusna dekoracija za božićne kolače i torte.

Probajte i moj recept za štrudlu sa bundevama, jabukama i belom glazurom.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar